Houbové rizoto
Sem vložte podnadpis
Postup:
1. V hrnci rozehřejeme máslo a doměkka na něm podusíme cibuli a česnek. Přisypte rýži a důkladně ji promíchame tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem. Přilijte dvě třetiny vývaru a přivedeme k varu. Osolima a opepříme , přikryjem poklicí a na mírném plameni vařime asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijeme zbytek vývaru.
2. Mezitím v pánvi rozpustíme kousek másla a podusíme na něm houby. Osolime, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Přesuneme je k rýži, přidame kus parmazánu, zamícháme a pod pokličkou necháme cca 10 minut dusit. Podávejte okamžitě, posypané sýrem.
1667 kJ: 14B, 49S, 16T