Houbové rizoto

Sem vložte podnadpis

Suroviny:

  • máslo
  • cibule
  • stroužek česneku
  • 50g rýže ARBORIO
  • 250ml horkého zeleninového vývaru (může být z kostky)
  • 100g hub
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva
  • parmazán


Postup:
1. V hrnci rozehřejeme máslo a doměkka na něm podusíme cibuli a česnek. Přisypte rýži a důkladně ji promíchame tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem. Přilijte dvě třetiny vývaru a přivedeme k varu. Osolima a opepříme , přikryjem poklicí a na mírném plameni vařime asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijeme zbytek vývaru.
2. Mezitím v pánvi rozpustíme kousek másla a podusíme na něm houby. Osolime, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Přesuneme je k rýži, přidame kus parmazánu, zamícháme a pod pokličkou necháme cca 10 minut dusit. Podávejte okamžitě, posypané sýrem.

1667 kJ: 14B, 49S, 16T

 Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky