Špagety 🍝 s domácím špenátovým pestem

Sem vložte podnadpis

    Špenátové pesto 

    • 250 g čerstvého špenátu
    • 20 ml olivového oleje
    • 20 ml oleje z vlašských ořechů
    • 1 stroužek česneku
    • 30 g sýru grana padano
    • sůl, pepř
    • citronová šťáva
    • lžíce slunečnicových semíne

V první řadě si připravíme špenátové pesto. Z tohoto množství uděláte cca 200 ml skleničku pesta, které můžete uchovávat v lednici.Špenát propereme a vložíme do mixeru. Přidáme stroužek česneku, oliovový i ořechový olej, šťávu z poloviny citrónu, jemně nastrouhaný sýr a slunečnicová semínka, která jsme si předtím lehce opražili na pánvi. Celou směs necháme mixovat tak dlouho, dokud se nevytvoří krásně jemná konzistence pesta. Dochutíme solí, pepřem, popřípadě další citronovou šťávou a přednáme do uzavíratelné skleničky, ve které budeme pesto skladovat

Suroviny:

  • celozrnné špagety
  • 2 vrchovaté lžíce špenátového pesta
  • 4 žampiony
  • 2 rajčata
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián)
  • olivový olej
  • pepř

Celozrnné těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody a mezitím si připravíme rajčata a žampiony, nakrájíme je na silnější plátky a necháme je lehce opéct na pánvi na troše olivového oleje. Z obou stran je bohatě posypeme čerstvými bylinkami a čerstvě mletým pepřem.

 Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky