Steak

Sem vložte podnadpis

Příprava vepřového steaku nabízí prostor k experimentům. Můžete si pohrát s přílohami a neobvyklými omáčkami, které zdůrazní jeho chuť.

Vepřový steak a grilovanou zeleninou 

      Jak na grilovanou zeleninu

      Zeleninu můžete zvolit podle své chutě :), já používám:

      • červenou a žlutou papriku
      • mrkev
      • cuketu
      • lilek
      • ciibule 
      • čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti
      • koření dle chuti 
      • olivový olej na pokapání

1 . Potáhněte plech pečicím papírem a troubu vyhřejte na 220 stupňů. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy. Na plech dejte nejdřív mrkev, pak přidejte zbytek zeleniny, ochuťte ji bylinkami a kořením dle vlastního výběru,  a pokapejte olejem. Přikryjte alobalem a pečte 20 minut.

2.
Po dvaceti minutách pečení alobal stáhněte, a dopékejte dalších 20-30 minut. 

Steak se šťouchanými brambory


Suroviny na štouchané brambory(1 porce):

  • sůl
  • 1 PLmáslo 
  • petrželka nebo pažitka
  • menší cibule
  • 0,5 dl mléka
  • 200g brambor 
  • pepř

Pokud chcece štouchané brambory podávat samotné bez steaku, přidejte ještě: 

  • 100g žampionů 
  • 50 g uzeného masa
  • jarní cibulka 

Postup přípravy:

Oloupané brambory uvaříme doměkka, až se téměř rozpadají.

Mezitím, co se nám brambory vaří, osmahneme na másle dozlatova najemno nakrájenou cibulku. 

(Ke zlatové cibulce přidáme pokrájené žampiony, kolečka jarní cibulky a na malé kousky pokrájené uzené.  Chvíli společně opékáme, později přilijeme trochu vody, osolíme, opepříme a podusíme pod pokličkou do změknutí žampionů. Zbylou vodu necháme již bez pokličky odpařit.)

Uvařené brambory scedíme a v hrnku rozšťoucháme. Přidáme připravenou směs a ohřáté mléko. Hrnec přikryjeme pokličkou, pevně chytíme mezi utěrky a chvilku usilovně třeseme, aby se vše řádně promíchalo. Opakujeme, dokud nám konzistence nebude vyhovovat.

Hotové šťouchané brambory naaranžujeme na talíř, posypeme petrželkou či pažitkou přidáme hotyvý steak a vychutnáváme. ;)

Do receptu můžete přidat například žampiony, uzené maso a jarní cibulku, a můžete je podávat samotné. Je to opravdu dobrota.

 Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky